Den gode hjemmefølelsen siden 1995
Enkel betaling med Klarna
Rask levering i hele landet
Butikken Logg inn Retur Betalingsvilkår Frakt og retur Hente i butikk Ønskeliste
Gulv inspirasjon

Skal du skifte gulv?

Har du planer om å skifte gulv er det flere ting du bør tenke på. Det finnes mange forskjellige gulvtyper, og det er viktig å velge et gulv som er tilpasset dine behov og romtype. Her får du en gulvguide!

Gulvet er den viktigste flaten i rommet. Den er mest synlig. Visuelt viktig for møbler, materialer og helhetsintrykket. For velbehag og komfort betyr gulvet mye. Velg rett gulv til rett rom, og du trenger ikke ha likt gulv i alle rom, heller tvert imot

Parkettgulv

Parkett er naturlig, ekte og moderne. Det går aldri av moten, og gir en lun og behagelig følelse til rommet. Parkett er ekte treverk tvers igjennom. Det er bygget opp med treplater og på toppen tverrgående tre av forskjellig slag hvor eik er det vanligste. Toppsjiktet er behandlet med lakk eller olje, både pigmentert og ikke.

Parkett kommer i forskjellig staver. En stavs, to stavs og trestavs. Trestavs er klassisk og rimeligst. Lange brede plank er dyrest, men gir rommet et annet og flott preg.

Parkettgulv skal klikkes sammen, og ligge flytende. Siden det er ekte tre vil fargen påvirkes av lyset. Tenk på dette når du velger behandling på gulvet. Fargen vil bli gulere og mørkere. Siden treverket er naturlig forskjellig, vil gulvet ha ulikt spill i seg. Dette er sjarmen med ekte gulv.

Parkett kan slipes ned og behandles på nytt. Blir det hakk kan disse repareres

Passer til oppholdsrom som stue, kjøkken, gang og soverom. Over tid tar det skade av fukt, slik at det kan være lurt å tenke over hvis man velger å legge parkett på kjøkken og i vindfang. 
Holdes rent med tørrmopping/støvsuging og flekkfjerning. Unngå mye vann og sterke såper

Herdet tregulv

Ønsker du opplevelsen av ekte tre, men har behov for et gulv som tåler mer medfart enn parkett er det nye gulvet herdet tregulv smart valg. 
Gulvet er bygd opp av et bunnsjikt av trefiner, i midten en HDF kjerne og på toppen et herdet tresjikt. I produksjonen av dette sjiktet brukes en spesiell teknologi som gjør gulvet svært slitesterkt. Herdet tregulv er derfor hardere å stå på enn parkett, men til gjengjeld tåler mer medfart.

Herdet tregulv legges flytende og klikkes sammen i enket klikksystem. Det finnes i forskjellig lengder og bredder. Gulvet kan ikke slipes, men hakk kan repareres

Laminatgulv

Laminatgulv er holdbart og slitesterkt. Dette er det rimeligste gulv materialet, fordi det er rimeligst å produsere. Dette er en etterligning av parkett. På toppen ligger det et bilde av treverk som er festet på en sterk MDF eller en HDF kjerne. Oppå dekorfilmen ligger det en ripesikret transparent sjikt. Pga dette sjiktet er grulvet motsatanddyktig mot vannsøl, hakk og riper. 
Såkalt høytrykklaminat tåler enda mer, da det er mange lag med papirfiber som er presset sammen under høyt trykk.

Laminatgulv oppleves hardere og kaldere enn et parkettgulv. Det gir også romklang, men fordelen er at det tåler mer enn et tregulv, både med søl, hakk og riper. For å få et lunere gulv, kan man legge et underlag av kork.

Gulvet legges flytende i et enkelt klikksystem. Pass på at undergulvet er helt rett, hvis ikke vil det gi knirk, svikt og i værste fall gå opp i skjøtene.

Korkgulv

Korkgulv, korkvinyl eller kork laminat er vårt desiderte besteselgende gulvmateriale de siste 10 årene. Det er fordi det har geniale egenskaper og ligger under i pris enn et parkettgulv. 
Korkgulv er lunt, veldig slitesterkt og lyddempende. Det er bygget opp med en HDF kjerne, på undersiden et lag kork og på toppen et sjikt av vinyl. Vinylen er så sterk at den er godkjent til bruk i offentlig bygg. Det skal godt gjøres å få riper og hakk i dette gulvet. Vinyl er lyd dempende og lunt i seg selv, sammen med kork på undersiden gir det et meget stille og godt gulv.

Gulvet kan legges i alle oppholdsrom. Det er fukt sikret i skjøtene og tåler litt søl, men bruk av mye vann anbefales ikke.

Det er 5G klikk, som betyr at man kan klikke på plass en og en plank.

Se alle våre korkgulv

Klikkvinyl

I klikkvinyl har det vært stor innovasjon de siste årene. Nå holder det å ta igjen laminatgulv i volum. Det er fordi vinyl er det sterkeste gulvmateriale, og nå tåler også de beste vinylgulvene sterk sol/høy overflate varme. Har man store vinduer, blir det varmt og det er fint å ha et gulv som ikke lar seg påvirke av det.

Vinylklikk er vinyl tvers igjennom. Meget stabilt og ekstremt slitesterkt. Det tåler vann godt, så dette gulvet kan legges i vindfang.

Finnes i forskjellig lengder og bredder, og klikkes sammen i enkelt klikksystem.

Vinylgulv

Vinylbelegg er gulvbelegg på rull. Det kjøpes som metervare. Finnes i 2, 3 og 4 meter bredde, så bestiller du den lengden du vil ha. Pris er oppgitt i kvadratmeter. Det kommer da sammenrullet, og du kan rulle det ut på gulvet. Et meget praktisk gulv i massevis av design fra flis, betong, sjakkmønster til treverk imitasjon.

Vinylgulvbelegget er kun 2,4 - 2,8 mm tykkelse, slik at det kan legge oppå eksisterende gulv. Vinylgulv er perfekt i gamle skjeve hus.

Vinyl er slitesterkt og enkelt å holde rent. Det er lyddempende og lunt. Kan legges i alle tørre rom. Det kan hellimes eller legges løst med gulvlister oppå.

Våtromsbelegg

Våtromsbelegg er gulvbelegg som er godkjent for våtrom, og kan legges på bad og vaskerom. Helt vanntett. Det skal sveises i skjøter, slik at det må brukes fagpersoner til legging. 
Vinylbelegg til våtrom er solid og slitesterkt, mykt og behagelig å stå på.

Det leveres i 2,3 og 4 meters bredde. Du bestiller hvilket mål du trenger, så blir belegget levert på rull.

Teppegulv

Teppegulv har fått en oppsving de siste årene. Teppe på gulvet kan legges heldekkende eller det beste av alt, du kan bestille det i det målet og formen du ønsker. 
Teppegulv er lunt og godt å stå på, og demper romklang betraktelig. 
Tepper i dag er ikke allergifremkallende og lett å holde rent. Finnes i et enormt sortiment med farger og kvaliteter

Tjenester

Har du en drøm om hvordan du vil ha det?

Våre fargerådgivere/interiørkonsulenter kan hjelpe deg å velge farger, materialer og løsninger, slik at du får et hjem du trives i. Vi kan hjelpe deg i butikken, hjemme eller digitalt

Tjenester

Ønsker du hjelp av en håndverker?

Happy Homes tilbyr håndverker tjenester over hele landet. Vi utfører alle typer malerarbeid inne og ute i privat og offentlig rom. Maling, tapetsering, sparkling, gulvlegging og våtrom.