Den gode hjemmefølelsen siden 1995
Enkel betaling med Klarna
Rask levering i hele landet
Butikken Logg inn Retur Betalingsvilkår Frakt og retur Hente i butikk Ønskeliste
Tips og råd

Beise terrassen

Gi kjærlighet til terrassen, som vil si en real vask, for så å beise. Beise terrasse er noe som må gjøres med jevne mellomrom. Her får du oppskriften på hvordan du gjør det, pluss litt tips og inspirasjon

Terrassen er for mange det viktigste uterommet. Et terrassegulv av treverk trenger imidlertid jevnlig behandling for å holde seg fint. Har du et nytt gulv trenger det å stå i noen uker før det behandles. Uansett om det er nytt eller gammelt, ta alltid en vask først. Da nullstilles treverket og du unngår et skjoldete resultat.

Lei en terrassesliper

En god huskeregel når det gjelder beis og olje er at det skal ikke danne film. Da vil du få en avflassing. Ved å unngå å vaske, kan det ligge igjen gammel beis fra før, som gjør det for tett. Følg så bruksanvisningen på boksen.

Beise eller olje terrassen


Det finnes mange forskjellige produkter på markedet. De har forskjellig intervall og utseende. Generelt kan vi si at beis varer i 2-3 år. Den kan du få vanntynnbar eller oljebasert. Oljebasert gir et mer glansfullt gulv. Treolje er whitespirit holdig og har et års intervall.

Terrasse farge

Slik beiser du terrassen

 

 

1
Dekk godt til

Dekk til det som ikke skal renses. Bruk dekkefilt med plastbakside til flater ved siden av plattingen, maskeringstape til tilstøtende flater og elektrostatisk plastfolie til vegger rundt terrassen.

Rensemidlene er sterke og etsende saker, derfor trenger du også verneutstyr. Bruk slagstøvler, gummihansker og vernebriller.

2
Påfør rensen

Rensen helles over i en bøtte. Les nøye på bruksanvisningen på emballasjen. Skal middelet blandes med vann, er det viktig å følge blandingsforholdet som produsenten angir.

– Bruk rull på forlengerskaft til påføring og pensel der du ikke kommer til med rullen, sier Fehn.

– Unngå direkte sollys på treverket når du renser. En varm dag er det ofte bra å spyle treverket med kaldt vann før du setter i gang, sier Thor Ingar Røneid, teknisk servicesjef hos Butinox.

3
La virke

Rensen skal ikke tørke inn på overflaten i middelets virketid. Det er vanlig at produktet trenger 10-20 minutter på seg for å få gjort jobben. Arbeid derfor over mindre seksjoner av gangen.

– Hold gulvet fuktig og påfør mer rens hvis det ser ut til å tørke opp, og la det virke i cirka et kvarters tid. Allerede etter noen minutter ser du at den gamle beisen begynner å løses opp

4
Mekanisk bearbeiding

Bruk en kost med langt skaft og stiv bust til å bearbeide overflaten slik at gjenstridige rester av beis og smuss løsner. Ha rent vann i en bøtte og dypp en vaskekost i det når du skrubber overflaten.

– Vær forsiktig når du går, fordi gulvet blir glatt av rensemiddelet.

5
Skyll nøye

Skyll så treverket nøye med rikelig med vann. Bruk hageslangen, ikke høytrykkspyleren. Den kan lett flise opp treverket. Det er ikke vanntrykket som er avgjørende for god skylling, men mengden vann!

6
Nøytraliser luten og skyll godt

Mens treverket fortsatt er vått etter skyllingen, påføres det nøytraliserende middelet som også bleker og lysner treverket. Terrasselysneren påføres med rull og pensel, og skal virke i 10-15 minutter. Tørre felter holdes fuktig. Etterpå spyles treverket godt med vann slik at alle kjemikalierester fjernes fra overflaten.

7
Påfør ny beis

Etter rens og nøytralisering får treverket en jevn, lys farge som minner om nytt treverk. Det er da klart for ny overflatebehandling i ønsket farge. La treverket tørke godt før du påfører ny beis.

Ble ikke beisfargen slik du ønsket?

Underlagets farge er med på å bestemme utseendet etter behandling. Ble du ikke fornøyd med fargen, er det ikke en god løsning å smøre på enda et sjikt med mer pigmenter. Velg da heller å enten fjerne beisen ved å nullstille terrassen, eller å leve med fargen til neste vedlikeholdsrunde.

Tjenester

Ønsker du hjelp av en håndverker?

Happy Homes tilbyr håndverker tjenester over hele landet. Vi utfører alle typer malerarbeid inne og ute i privat og offentlig rom. Maling, tapetsering, sparkling, gulvlegging og våtrom.

Tjenester

Har du en drøm om hvordan du vil ha det?

Våre fargerådgivere/interiørkonsulenter kan hjelpe deg å velge farger, materialer og løsninger, slik at du får et hjem du trives i. Vi kan hjelpe deg i butikken, hjemme eller digitalt