Gulvtrender 2021

Gulvtrendene for 2021 påvirkes av økt fokus på bærekraftig miljø, ønske om mer farger og mønster, og en frodig, litt vågal interiørstil. Dette gjelder alle typer gulv; parkett, laminat, tepper, belegg og malte gulv.

Nå er fargene tilbake på veggene. På tapet og tekstiler er det mye blomstermønster, gjerne store mønster og tropiske innslag. På tapetene er det også mye strukturer som strie og eksotiske vevinger Vi bruker også mer tekstiler enn før – lag på lag. At vi har blitt mer vågale og innreder mer frodig, påvirker også hva slags gulv vi ønsker.

Vi ser på gulv som et interiørprodukt, og gulvet som den viktigste flaten i rommet. Farger og mønster skal høre sammen og danne en helhet. Vi velger mer farge, mer mønster og større variasjon også på gulv, og det er ikke nødvendig å ha samme gulv i alle rom

Hvordan funksjon rommet har styrer i større grad valg av gulv. Tepper har fått en oppsving, og mange velger idag et mykt teppegulv på soverommet. I stuen et komfortgulv, mens på kjøkkenet kankje et mer slitesterkt gulv.

Bærekraft påvirker gulvtrenden

Det handler om å ta vare på det vi har og tenke miljøvennlige materialer. Kan det gamle gulvet beholdes ved å slipes eller kan det males. Korkgulv er blitt en bestselger fordi det er bærekraftige gulv. Kork er et naturmateriale som gir oss mange fordeler. Det kommer i flere forskjellige kvaliteter og stiler, samt med ulike mønstre. Happy Homes sine bestselgende gulv er Maxwear og Maxwood

Parkett lys og mørk


Parkett er fortsatt den store favoritten og eik i 1-stavsparkett er en klassiker nå. Parkett er et sikkert og godt valg. Den gir masse muligheter når det kommer til farge og mønster. Mørkt tre er fremtredende igjen ettersom veggene er blitt mørkere, men den er ikke så rød i fargen som før

Laminatgulv med mønster

Vinylbelegg, klikkvinyl og laminatgulv. Måten disse lages på gir helt nye muligheter når det kommer til mønster. Ny teknologi gjør disse produktene enda mer attraktive både å se på og å gå på, og i tillegg er de bærekraftige. Hva med et mønstret kjøkkengulv eller badegulv?

Tepper i alle størrelser og fasonger

Både vegg til vegg-tepper og avpassede tepper (salongtepper) har fått en ny oppsving. Og teppene finnes i en rekke materialer, fra 100% ull til syntetiske tepper med selvrensende effekt. Også her finner vi mer mønster, og en stil preget av luksusfølelsen vi kjenner fra hotellrom.

Finn din butikk!

Stil, sammensetning av farger og materialer. Vi kan hjelpe deg!

Finn din butikk ›